Έρχεται το… shopping στο Instagram!

Οι  κινητές συσκευές έχουν αλλάξει τον τρόπο που κάνουμε τις αγορές μας. Μπορείς να χαζέψεις προϊόντα ενώ περιμένεις να σερβιριστεί το φαγητό, να ψωνίσεις καθοδόν προς το γραφείο και να συγκρίνεις την τιμή του προϊόντος που βλέπεις μπροστά σου στο ράφι με το online προϊόν, ώστε να δεις τι σε συμφέρει καλύτερα.

Ωστόσο, ενώ η περιήγηση και η ανακάλυψη προϊόντων είναι εύκολη υπόθεση στις κινητές συσκευές, η εύρεση περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τα συγκεκριμένα προϊόντα που βλέπουμε δεν είναι πάντοτε κάτι απλό. Αυτό ακριβώς επιδιώκει να διορθώσει το Instagram.

Όπως εξηγούν στο blog τους:

Σε μια εσωτερική έρευνα, μάθαμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αγορών παίρνουν μια ημέρα ή περισσότερο χρόνο, με μόνο το 21% των αγορών να γίνονται μέσα σε μια ημέρα. Γνωρίζοντας ότι οι Instagrammers είναι ανοιχτοί στο να ανακαλύπτουν μέσα στην πλατφόρμα, και ότι οι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να κατανοήσουν καλύτερα τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν, αυτό το τεστ προσφέρει στην κοινότητά μας πολύτιμα βήματα στο ταξίδι των αγορών τους, προτού αγοράσουν κάτι.

Πώς θα γίνει το πρώτο τεστ; 20 εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ μάρκες λιανικής, συμπεριλαμβανομένων των Kate Spade, JackThreads και Warby Parker, θα δημοσιεύσουν posts με περισσότερο «βάθος». Πιο συγκεκριμένα: Κάθε ανάρτηση θα έχει ένα εικονίδιο «tap to view» κάτω αριστερά. Όταν το πατάει ο χρήστης, μια ετικέτα θα εμφανίζεται σε διάφορα προϊόντα του post, επιδεικνύοντας μέχρι πέντε προϊόντα και τις τιμές τους. Μόλις επιλεγεί η ετικέτα, θα ανοίγει μια νέα λεπτομερής εικόνα του προϊόντος.

Αυτή η λειτουργία θα δίνει σημαντικές πληροφορίες για το προϊόν στον καταναλωτή, χωρίς να χρειάζεται αυτός να φύγει από την εφαρμογή του Instagram για να κάνει αναζήτηση. Στη συνέχεια, εάν ο καταναλωτής κλικάρει στο link «Shop now», θα μεταβαίνει κατευθείαν στην ιστοσελίδα του εν λόγω προϊόντος, καθιστώντας την αγορά… παιχνιδάκι!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s